باسکول به ابزاری اطلاق میشود که قابلیت توزین اجسام با جرمی بیشتر 80 کیلوگرم را دارد. ظرفیت باسکولها گاهی تا چند صد تن هم میرسد و به واسطه همین بازه ظرفیت بالا انواع بسیار متنوعی دارند. صنایع مختلف با توجه به شرایط و نوع اقلام موجود برای توزین، از باسکولهای مختلفی با ظرفیت و ساختار متفاوت استفاده میکنند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده و عرضهکننده انواع باسکول و ترازو به باسکول آویز و ویژگیها و انواع آن خواهیم پرداخت.
همانطور که گفتیم باسکولها بسیار متنوع هستند اما اکثریت آنها برای وزنکشی موارد مختلف از صفحهای بهره میبرند که اجسام روی آن قرارگرفته و وزنش مشخص میشود. اما همیشه وزنکشی توسط صفحه و این روند امکانپذیر نیست و در شرایط مختلف ممکن است ساختاری متفاوت مورد نیاز باشد. با توجه به نیاز، باسکولهایی به نام باسکول آویز طراحی شدهاست که عمل توزین را با آویزان کردن جسم مورد نظر به آن انجام میدهیم.
اگر در ابتدا بخواهیم به طور کلی و مقدمهوار این باسکول را معرفی کنیم باید بگوییم به واسطه آویزان شدن یک جسم به یک قلاب، با توجه به نیروی وارده به لودسل، رقم وزن مشخص میشود. بیشترین کاربرد این باسکولها در جرثقیلها میباشد که با توجه به این موضوع، در بازار این باسکول را با اسم باسکول جرثقیل هم نام میبرند.
هر ابزار و وسیلهای برای انجام فرآیندی دقیق از اجزای مختلفی تشکیل میشود که هر کدام دارای اهمیت هستند. باسکول آویز انواع مختلفی دارد اما در ادامه بخشهای مهم و حدودا مشترک آن را معرفی خواهیم کرد:
1- شاسی: شاسی نسبتا بدنه اصلی باسکول آویز محسوب میشود و تجهیزات مختلف که در زیر مشاهده میکنید باید روی این قسمت سوار شوند.
2- لودسل: جزئی که عمل توزین را در باسکولهای دیجیتالی انجام میدهد همین لودسل است. این قطعه با تبدیل نیروهای وارده به سیگنالهای استاندارد الکتریکی، وزن اجسام را مشخص میکند.
3- قلاب آویز: این قلاب معمولا به شکل اس مانند است اما گاهی انواع چنگکی و.. هم وابسته به مدل باسکول خواهد داشت. اجسام برای توزین باید به شکل استانداردی از همین قلاب آویزان شوند.
4- قلاب بست: علاوه بر بخشی که اجسام از آن آویزان میشوند، قلابی دیگر نیز نیاز است تا به وسیله آن خود باسکول به جایی آویزان شود. این نیاز با قلاب بست که معمولا فرمی پیچی دارد و بالای شاسی قرار میگیرد، مرتفع میگردد.
5- تکیهگاه: این جزء نقش اتصالدهنده قسمتهای مهم شاسی، قلاب و لودسل را به یکدیگر دارد.
6- نمایشگر: در ترازوهای دیجیتال برای نشان دادن عدد وزن از نمایشگرهای مختلفی استفاده میشود که نتیجه را به شکل بصری و عددی نشان میدهد.
7- مادربورد: وظیفه محاسبات سورسهای لودسل را این بخش به عهده دارد و عملا نقش مغز باسکول آویز را ایفا میکند.
8- باتری: منبعی که انرژی لازم برای توزین و محاسبات را تامین میکند، همین باتری است و معمولا نیازی به اتصال مستقیم به برق وجود ندارد.
هر صنعتی و کسب و کاری که بتوان محصولات و اجسام موجود در آن را آویزان کرد، و یا نیاز باشد آن را آویزان کرد تا عمل توزین برایشان انجام شود و یا با اضافه کردن باسکول آویز، دو مرحله مختلف را در یک مرحله خلاصه میکنند، این باسکول را مورد استفاده قرار میدهد. . برخی از این موارد در ادامه آوردهشده است:
باسکولها را میتوان با توجه به برند سازنده و سایر ویژگیهایشان در دستههای مختلفی قرار داد. اما یکی از مهمترین قیاسها بر اساس ظرفیت توزین آنهاست. به طور کلی باسکولهای آویز بین 100 کیلوگرم تا 50 تنی ساختهمیشوند. و هر یک از کسب و کارهای بالا با توجه به نیازشان یکی از آنها را خریداری میکنند.
یکی از موارد معمول دسته 5 تا 15 تنیها هستند که در انواع کارگاههای تولیدی و ساختمانسازی استفاده میشوند. تناژهای بالای 20 تن اما در بندرگاهها، گمرکها و در انواع باربریهای بزرگ استفاده میشوند. کانتینرها و بارهای بزرگ معمولا در این بخشها توسط جرثقیل و وسایل مشابه جابهجا میشود. یک باسکول آویز این امکان را فراهم میکند که در همان حین جابهجایی، کار توزین هم به صورت همزمان انجام گیرد.
علاوه بر ظرفیت و کاربرد، باسکولهای آویز را بر اساس نوع عملکرد دیجیتالی یا غیر دیجیتالی، میزان دقت، نوع قلاب، نوع نمایشگر و سیستم دیجیتال و… هم میتوان دستهبندی نمود.
استفاده از باسکولهای آویز در شرایط مختلف مزایایی گوناگون را به همراه دارد. که در ادامه به مهمترین آنها اشارهشده است:
برای آشنایی با انواع باسکول کلیک کنید.
1- قبل از استفاده بهتر است در رابطه با نوع کالیبراسیون باسکول آویز اطلاعات داشتهباشید.
2- بررسی برند سازنده، مواد اولیه مورد استفاده و کیفیت و نوع تکنولوژی ساخت
3- توجه به مواردی مانند گارانتی و خدمات پس از فروش
4- مقایسه قیمتها با توجه به کیفیت
5- انتخاب نوع نمایشگر، قلاب آویز، قلاب بست و سایر بخشها با توجه به شرایط و نیاز موجود
6- توجه به ظرفیت کلی و حداکثری اقلام و انتخاب باسکول با توجه به آن
7- توجه به رنگ و سطح و جنس آن مخصوصا در صورت استفاده در گمرک و صنایع دریایی
در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد در رابطه با انواع باسکول آویز و ویژگیها و مزایای آن صحبت شد. کاربرد این نوع باسکول را نیز در صنایع و حوزههای کاری مختلف را معرفی کردهو به نکات مهم حین خرید اشاره کردیم. داشتن اطلاعاتی این چنینی به شما کمک خواهد کرد تا در حین انتخاب، خرید و حتی استفاده از باسکول آویز بهترین و پربازدهترین عملکرد را از خود نشان دهید.