خرید ترازو آزمایشگاهی و نکات مربوط به آن

خرید ترازو آزمایشگاهی

ترازو وسیله‌­ای است که با بررسی نیروی جاذبه­‌ای که به جسم یا ماده وارد می­‌شود، وزن آن را اندازه‌­گیری می‌­کند. ترازو آزمایشگاهی از تجهیزات مهمی می‌باشد که می‌توان گفت تقریبا در تمام آزمایشگاه‌­ها کاربرد دارد. از این وسیله برای اندازه‌­گیری و محاسبه­‌ی وزن اجسام و مواد با دقت زیادی استفاده می‌­شود. این نوع از ترازو جزو پرکاربرد­ترین ترازوها محسوب می­‌شود و در واقع استفاده‌­ی اصلی آن در آزمایشگاه‌­های مختلف، توزین مواد سبک و گرمی است. در این مطلب از سایت گروه صنعتی اعتماد، به بررسی انواع مختلف، ویژگی­‌ها و نکاتی برای خرید ترازو آزمایشگاهی می‌­پردازیم.

 

ترازو آزمایشگاهی چیست؟

ترازوهای آزمایشگاهی، از دقیق­‌ترین انواع ترازو در صنعت توزین و ترازو هستند. آن­ها به جریان هوای آزاد نیز حساس هستند و حسگر توزین این دستگاه‌ها قادر است تاثیرات هوا بر وزن جسم را محاسبه کند؛ به همین دلیل بخشی از این ترازوها مجهز به محظفه‌­ای برای مانع شدن از ورود هوا می‌باشند. ترازو­های دیجیتالی با دقتی بسیار بالا معادل 0.0001 گرم و 0.0001 گرم دقیق­ترین ترازو دیجیتال آزمایشگاهی هستند که میزان خطا در این دستگاه­‌ها به طور نسبتا کامل از بین رفته‌­است. کالیبره‌ی برخی ترازوها کاملا دیجیتال است تا در صورت خارج شدن ترازو از حالت کالیبره، به صورت اتوماتیک به حالت کالیبره باز­گردد.

 

کاربردهای ترازو آزمایشگاهی

در برخی صنایع با مواد شیمیایی یا ساخت دارو سر و کار دارند، کوچک‌ترین خطا در توزین مواد می‌­تواند منجر به فاجعه شود؛ بنابراین از ترازوهای آزمایشگاهی در آزمایشگاه­‌های شیمیایی و داروسازی استفاده می‌­شود. علاوه بر این موارد، از این ترازوها در بخش تولید، کنترل کیفیت و یا حتی در وزن‌­کشی جواهرات و فلزات باارزش و گران‌بها استفاده می‌­شود.

ترازوی آزمایشگاهی
ترازوی آزمایشگاهی

انواع ترازو آزمایشگاهی

انواع متفاوتی از این وسیله در بازار موجود است و شما باید با در نظر گرفتن نیازتان و شرایط آزمایشگاهی و حوزه مورد نظر، به خرید ترازو آزمایشگاهی بپردازید. به طور کلی دو دسته­ ترازو آزمایشگاهی وجود دارد؛ ترازوهای دیجیتال و مکانیکی. امروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده­ از ترازوهای دیجیتالی بیشتر مشاهده ­می‌­شود و رواج دارد.

از انواع مهم ترازو­ها می‌­توان به ترازو آزمایشگاهی آنالیتیکال، ترازوی تحلیلگر، ترازوی گرمی، ترازوی مایکرو، ترازوی آزمایشگاهی رطوبتی، ترازوی آزمایشگاهی دو کفه‌­ای و یک کفه‌­ای و ترازوی آزمایشگاهی پرتابل اشاره کرد. هر کدام از این ترازو­ها ویژگی منحصر به فرد خود را دارند و از تفاوت­‌های میان آن­‌ها می­‌توان به اختلاف در میزان دقت هر کدام اشاره ­کرد. به طور کلی حساسیت و دقت ترازوهای آزمایشگاهی از 1 گرم شروع می‌­شود و تا حساسیت 0.00001 گرم ادامه ­دارد.

دسته‌بندی کالیبراسیون

البته ترازوها در دو دسته‌­ی کالیبراسیون دستی و اتوماتیک نیز قرار می‌­گیرند. کالیبراسیون یک ترازو به این معنا می‌باشد که با توجه به چند وزن از قبل مشخص‌­شده و معین، دستگاه را تست می‌کنیم و در نهایت دستگاه با داشتن اطلاعات آن مقادیر معلوم، برای سایر وزن‌ها نیز کالیبره می‌شود. در ترازوهای کالیبره دستی این کار توسط یک وزنه مشخص و توسط خود کاربر و مسئول توزین انجام می‌­گیرد. در ترازوهای اتو کالیبره کارخانه­ سازنده، از قبل یک وزنه داخل دستگاه قرار داده‌­است و کاربر می‌تواند با فشردن یک دکمه فرایند کالیبراسیون را به راحتی و با سرعت و دقت بالایی انجام دهد.

 

برای آشنایی با انواع باسکول کفی کلیک کنید.

نکات مهم حین خرید 

خرید ترازو آزمایشگاهی به دلیل حساسیت و ظرافت کار آزمایشگاه، به توجه زیادی نیاز دارد. اولین نکته در هنگام خرید، مشخص کردن نیاز مصرف­‌کننده می­باشد. قدم بعدی مقایسه گزینه‌­های موجود و انتخاب یکی از آن‌­هاست. دقت کنید که خدمات پس از فروش و گارانتی در خرید این محصول بسیار مهم است، چرا که ممکن است به هر دلیلی ترازو آزمایشگاهی شما نیاز به تعمیر داشته باشد. همیشه گران بودن یک ترازو گواهی بر برتر بودن آن برای شرایط شما نیست. این دقت، کاربرد و نوع اجسام و مواد شما است که بهترین نوع ترازو را حین خرید مشخص می‌کند.

ترازوی آزمایشگاهی
ترازوی آزمایشگاهی

قیمت ترازو آزمایشگاهی

قیمت یک ترازو آزمایشگاهی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. به طور کلی ترازوهایی که ساخت ایران هستند از قیمت پایین­‌تری برخوردار می‌باشند. ویژگی­‌هایی مثل برند سازنده، داشتن محفظه اطراف صفحه توزین، ظرفیت، اندازه ترازو، نوع و میزان دقت آن در قیمت نهایی اثرگذار هستند. هرچه دقت و ظرفیت ترازو بالاتر باشد، با توجه به پیچیده­‌تر بودن تکنولوژی آن، قیمتش بیشتر خواهد بود. توجه کنید که در خرید ترازو آزمایشگاهی نباید تنها صرفه­‌ی اقتصادی در نظر گرفته‌­شود و باید قابلیت‌­ها، کارکرد و کیفیت محصول مورد بررسی قرار بگیرد. خرید ترازوهای ارزان قیمت و بی‌کیفیت جدا از احتمال خطای زیاد، احتمال خرابی و نیاز به هزینه‌های دوباره را ایجاد می‌کند.

 

 

اجزای ترازو آزمایشگاهی

ممکن است اجزای ترازوها به نسبت عمل‌کردشان متفاوت باشد، اما به طور کلی تمام ترازوهای آزمایشگاهی از یک کفه­‌ی توزین برای قرارگیری ماده و صفحه‌­ی نمایش‌گر برای نشان دادن وزن ماده تشکیل می­‌شوند. اغلب ترازوها محفظه‌­ای برای محافظت از ورود هوای جاری دارند که خطای توزین را کاهش می­‌دهد و معمولا قابلیت اتصال به کامپیوتر را نیز دارا می‌باشند.

 

ویژگی­‌های ترازو آزمایشگاهی خوب

یک ترازو آزمایشگاهی خوب، دارای دقت و ظرفیت بالا و خطای ناچیز می‌­باشد. همچنین بالا بودن سرعت پاسخ­‌دهی از ویژگی­‌های مهم ترازو محسوب می­‌شود. ترازوهای اتوکالیبره نسبت به ترازو­های کالیبره دستی، راحت‌­تر مورد استفاده قرار می­‌گیرند.

ترازوی آزمایشگاهی

شرایط نگهداری از ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی باید بر روی میز مخصوص که ضد لرزش است قرار بگیرند . همچنین در آزمایشگاه­‌هایی که از ترازو با کالیبره دستی استفاده می­‌کنند، وزنه­‌های دقیق آزمایشگاهی در کلاس­‌های بالا جهت کالیبراسیون و تنظیم دقیق ترازو­ها، ضروری هستند.

ترازوهای آزمایشگاهی را نباید در کنار پنجره، فن یا کولر یا در محلی که نور آفتاب وجود دارد قرار داد؛ زیرا وجود حرارت منجر به کاهش دقت آن­‌ها در اندازه‌گیری می­‌شود. ترازو نباید در محل­‌هایی که امکان ریزش آب روی آن وجود دارد قرار بگیرد. جهت نشان دادن دقیق‌­تر وزن مواد بهتر است ترازو را به مدت 15 دقیقه روشن کنید تا به اصطلاح لودسل آن گرم شود سپس اندازه‌­گیری را شروع کنید.

 

نتیجه‌­گیری

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی ترازو­های آزمایشگاهی، انواع آن­‌ها، ویژگی‌­های متفاوتشان و نکاتی برای خرید این وسیله پر کاربرد پرداختیم. این ترازو­ها برای توزین سبک وزن­‌ترین مواد استفاده می‌­شوند و با بهر­ه­‌گیری از پیشرفته‌­ترین تکنولوژی و ظریف‌­ترین ساختار میان ترازو­ها، امروزه در تمام آزمایشگاه­‌های شیمی و بیولوژی کاربرد دارد و نقش مهمی را در بسیاری از صنایع ایفا می‌کند. اگر به فکر خرید ترازو آزمایشگاهی هستید، بهتر است در هنگام خرید به نکات اشاره‌­شده توجه کنید تا محصولی که می‌­خرید، مورد قبول واقع شود.