وزن‌کشی عملیست که در همه صنایع و بسیاری از کارهای روزانه کاربرد دارد. وسایل مختلفی من جمله باسکول و ترازوها این کار را انجام می‌دهند. با توجه به نیاز گسترده به این ابزار و شرایط استفاده بسیار متفاوت از آن‌ها، انواع باسکول و ترازو در صنعت امروزی در حال تولید و عرضه است. و روز به روز هم به این تنوع افزوده می‌شود. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده انواع ابزار توزین، به بررسی ترازو باشگاهی و مشخصات و کاربرد آن خواهیم پرداخت.

ترازو باشگاهی چیست؟

در باشگاه‌های ورزشی حدودا تمامی افراد سعی در تغییر وزن خود و حداقل بررسی مرتب آن دارند. به این ترتیب وجود  ابزاری که این تغییرات وزن را اندازه‌گیری کند اهمیت دارد. به غیر از آن رسیدن به وزن ایده آل برای هرکس متفاوت است و به قد و شرایط جسمی و قعالی‌های ایشان بستگی دارد. بهترین گزینه وسیله‌ای خواهد بود که این وزن ایده آل، وزن و قد فرد را هم  اندازه‌گیری نماید.

در جهت پاسخ‌گویی به این نیاز ترازو باشگاهی در انواع مختلف به تولید رسید. در ابتدا ترازوها تنها قابلیت توزین داشتند و اکثرا آنالوگ بودند. اما تکنولوژی آن‌ها پیشرفت‌کرده و در حال حاضر امکانات بسیار متنوعی را به شکل دیجیتالی ارائه می‌کنند. به ترازوهای باشگاهی باسکول باشگاهی هم گفته‌می‌شود چرا که وزن‌کشی آن‌ها ظرفیت‌های بالای 70 کیلوگرم را شامل می‌شود و می‌توان آن را باسکول نیز نامید.

ظرفیت باسکول باشگاهی تا 200 کیلوگرم است و حساسیت و دقت آن نیز معمولا 100 گرم می‌باشد که برای وزن‌کشی انسان مناسب است. این ابزار انواع مختلفی دارند و علاوه بر باشگاه‌ها در حوزه‌های دیگر نیز به کار می‌رود در ادامه به معرفی امکانات و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.

ترازو ورزشی

بخش‌های مختلف ترازو باشگاهی

با توجه به برند سازنده و طراحی باسکول باشگاهی، ساختار و فرم آن‌ها می‌تواند مختلف باشد اما کلیت اکثرشان یکسان است. اکثریت این مدل‌ها به غیر از ترازوهای ساده‌ای که تنها وزن را اندازه می‌گیرند مجهز به یک علمک هستند. این ترازوها ثابت بوده و معمولا به پایه مجهز می‌باشند. روی این پایه‌ها صفحه توزین وجود دارد که فرد برای مشخص شدن قد و وزنش باید روی آن به صورت ثابت قرار گیرد. علمک با توجه به سیستم می‌تواند ساختار و اندازه مختلفی داشته‌باشد.

امروزه اکثر علمک‌ها نمایشگر‌های بزرگی دارد اما سیستم‌های ساده‌تر (حتی عقربه‌ای) نیز در بازار موجود است. با توجه به امکانات، دکمه‌ها و سیستم ترازو هم به شکلی که استفاده از آن‌ها آسان باشد، تنظیم می‌شود. باسکول‌هایی که قابلیت تشخیص وزن را دارند، علاوه بر این‌ها بخشی میله‌ای مانند و ال شکل دارند که قابلیت کوتاه و بلند شدن دارد. با قرار گیری بخش بالایی این میله بالای سر فرد در حالت ایستاده، قد آن نیز با توجه به مقیاس موجود اندازه‌گیری خواهد شد.

ترازو باشگاهی

بخش‌هایی که ترازو کاربرد دارد

اسم این ابزار ترازو باشگاهی است اما تنها باشگاه‌ها نیستند که  از آن‌ها استفاده می‌کنند. داروخانه‌ها، مراکز بهداشت و درمان و مطب‌ها برای بررسی شرایط جسمی بیماران و مراجعین هم این وسیله را معمولا دارند. مکان‌های ورزشی مختلف، هتل‌ها، مکان‌های تجاری و.. همگی می‌توانند از این ترازو بهره ببرند و از آن کسب درآمد داشته‌باشند.

امکانات متنوع و جدید

ترازو باشگاهی به واسطه پیشرفت تکنولوژی ساخت و طراحی این دستگاه، با توجه به عمده نیازهای باشگاه‌ها و مراکز بهداشتی امکانات متفاوتی را ارائه می‌کند. این امکانات بسیاری از کارها را تسهیل‌کرده و دقت را افزایش می‌دهند.

1- قابلیت محاسبه شاخص توده بدنی

شاخص توده بدنی یا همان BMI مشخص‌کننده وزن ایده آل برای هر فرد با توجه به سن، جنس، قد و وزن ایشان می‌باشد. بسیاری از ترازوهای باشگاهی جدید امکان محاسبه این شاخص را با توجه به اطلاعات کسب‌شده دارند.

2- روشن شدن و صفر شدن خودکار

ترازوها برای حفظ انرژی خود این قابلیت را دارند که پس از مشخص شدن وزن و قد فرد و پایین آمدن آن از روی ترازو پس از چند ثانیه به طور خودکار خاموش شوند. و بعد از ایستادن فردی دیگر روی ترازو بار دیگر و به شکل خودکار روشن شوند. این روشن شدن مجدد همراه با صفر شدن دستگاه و ارائه اطلاعات با شروعی جدید همراه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ترازو فروشگاهی

3- امکان پرینت و نرم افزار

به واسطه اهمیت تغییرات وزن در افراد در بازه‌های زمانی مختلف، بهتر است پس از هر بار توزین اطلاعات ثبت و ذخیره شود تا عمل قیاس به درستی صورت گیرد. در این راستا باسکول باشگاهی این قابلیت را دارد تا به یک نرم افزار آنلاین متصل باشد و یا اطلاعات را پرینت بگیرد.

4- سیستم شروع  کار در شرایط مشخص

خرید ترازو باشگاهی برای مدیر باشگاه، داروخانه و هر مکان دیگری هزینه دارد. برای جبران این هزینه و حتی درآمدزایی می‌توان باسکول‌هایی را خریداری کرد که شروع کارشان پس از تایید اپراتور، به شکل رمزی و یا در زمان‌های قبل‌تر با انداختن سکه آغاز شود.  این کار را می‌توان با ریموتی کردن دستگاه نیز به اجرا در آورد.

5- خدمات برند سازنده

بسیاری از برندهای ساخت ترازو و باسکول، حین فروش به واسطه تضمین کیفیت کالای خود، گارانتی‌ای را با شرایط و زمان مشخص به مشتری عرضه می‌دارند. علاوه بر این داشتن خدمات پس از فروش هم می‌تواند تاثیر خوبی در ایجاد اعتماد و راحت‌شدن کارها داشته‌باشد. چرا که تعمیر ترازوها نیازمند تخصص و قطعات مخصوصی است که تامین آن از طرف شرکت سازنده به صرفه خواهد بود.

ترازو باشگاهی

نکات خرید ترازو باشگاهی

حین خرید علاوه بر ظرفیت، دقت و قیمت باید به موارد دیگری هم توجه شود. من جمله:

  • امکانات ترازو مانند پرینتر، بلوتوث نرم افزار و…
  • آنالوگ یا دیجیتالی بودن نمایشگر دستگاه و دقت آن
  • امکان محاسبه شاخص توده بدنی و سایر فرمول‌های مورد نیاز
  • بازه قابل توزین (حداقل و حداکثر باید مشخص شود.)
  • امکان اندازه‌گیری قد، سیستم و دقت آن
  • بررسی حداقل قد قابل اندازه‌گیری و حداکثر آن
  • ساختار و اندازه دستگاه با توجه به فضا
  • جنس بدنه، صفحه، علمک و… و مقاومت آن‌ها
  • رنگ روی بدنه و کیفیت آن
  • آموزش‌های نحوه استفاده از ترازو باشگاهی

 

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد  در رابطه با ترازوی باشگاهی که به آن باسکول باشگاهی نیز گفته‌می‌شود اطلاعاتی ارائه شد. تسلط داشتن به امکانات و ویژگی‌های انواع ترازو باشگاهی  و مکان‌های مورد استفاده از آن می‌تواند کمک شایسته‌ای به خرید باکیفیت و دقیق شما داشته‌باشد.