بخش مهمی از صنعت حمل و نقل کشور بر عهده کامیون‌ها است. این وسایل باری اقلام و محصولات مختلفی را بین شهر و استان‌ها جابه‌جا می‌کنند. یکی از موارد مهمی که حین این حمل و نقل حائز اهمیت است، میزان و جرم بار هر فروش در هر سری جابه‌جایی می‌باشد. برای توزین بار کامیون‌ها از انواعی باسکول با نام باسکول جاده‌ای استفاده می‌شود. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، قصد داریم به باسکول کامیون کش و مشخصات آن بپردازیم.

برای آشنایی کامل با انواع باسکول جاده‌ای کلیک کنید.

 

باسکول کامیون کش و ویژگی‌های آن

باسکول به ابزاری اطلاق می‌شود که قابلیت توزین اجسام بالای 70 کیلوگرمی را داشته‌باشد. باسکول‌ها در برخی از انواع تا چند صد تن هم می‌توانند توزین کنند. در هر صنعت و در هر حوزه کاری با توجه به نیاز، باسکول‌های مختلفی طراحی و عرضه می‌شود. باسکول‌های جاده‌ای هم در راستای توزین بار وسایل نقلیه طراحی و استفاده می‌شوند.

باسکول‌های جاده‌ای با توجه به ظرفیتشان در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. از انواع 10 تن و 20 تن، تا مقادیر بالاتر یعنی 60 تن هم قابل خرید هستند. با توجه به استفاده و میزان حدودی بار هر وسیله، باسکول‌های جاده‌ای را نام‌گذاری کرده‌اند. برای مثال باسکول 60 تنی را تریلی کش و باسکول 50 تنی را کامیون کش می‌نامند.

دقت داشته‌باشید که کامیون‌ها را می‌توان با انواع تریلی کش هم وزن کرد. و یا درصورتی که بارشان خیلی سنگین نباشد و صفحه باسکول‌های کم ظرفیت‌تر هم اندازه باشد، می‌توان با انواع نیسان کش و غیره هم بارشان را توزین کرد. اما به طور معمول با توجه به ظرفیتشان توزین آن‌ها با انواع 50 تنی یا همان باسکول کامیون کش انجام می‌شود.

انواع باسکول کامیون کش

 دسته‌بندی باسکول کامیون از نظر جنس باسکول به شکل زیر است:

1- باسکول بتنی از پیش ساخته‌شده

صفحات و ساختار باسکول‌های بتنی از ترکیب بتن و میلگرد ساخته‌می‌شود. مزیت مهم این دسته این است که می‌توان آن را در کارخانه ساخت و سپس به محل نصب انتقال داد (ازپیش ساخته‌شده هستند). به این ترتیب در زمان و هزینه آماده‌سازی، تنظیم و نصب باسکول به طور ویژه‌ای صرفه‌جویی خواهد شد.

2- تمام فلز

باسکول‌هایی که صفحه و ساختار آن‌ها تماما از جنس فلز می‌باشد را باسکول‌های فلزی جاده‌ای نام می‌دهند. این باسکول‌ها معمولا هزینه بیشتری را ایجاد می‌کنند.

 

باسکول‌های را از لحاظ قرارگیری و نصب نیز می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

2-  باسکول روی زمین:

سطح صفحه این باسکول‌ها از سطح زمین فاصله دارد. معمولا برای ورود و خروج کامیون‌ها به این سطح ، اگر ارتفاع زیاد باشد، از انواع سطح شیب‌دار استفاده می‌شود و بهتر است اطراف آن‌ها نیز محافظ و نرده داشته‌باشد.

3- باسکول ثابت داخل زمین:

در شرایطی که فضا محدود است و امکان نصب باسکول‌هایی با سطح شیب‌دار و حفاظ و.. وجود ندارد، باسکول ثابت در داخل زمین بهترین گزینه است. این باسکول کمترین شلوغی و ترافیک را ایجاد می‌کند و استفاده آسانی دارد. البته نصب آن کاملا زمان‌بر و هزینه‌بر می‌باشد و نیاز به دقت و تخصص زیادی دارد. در تعمیر و نگه‌داری این باسکول‌ها هم با توجه به ساختارشان و سختی تعمیر بهتر است توجه و دقت خاص‌تری صورت گیرد.

باسکول‌های سفارشی و خاص

با توجه به فضای کسب و کار و توزین، مسیر وسیله نقلیه و عوامل این چنینی،  اگر هیچ کدام از باسکول‌های موجود در سطح بازار برای شما مناسب نبود. می‌توانید با مشورت افراد متخصص و تولیدکننده در جهت ساخت باسکولی مناسب و استاندارد طبق وضعیت موجود اقدام کنید.

نحوه کار باسکول کامیون کش

برای توزین بار، ابتدا کامیون خالی و بدون بار باید روی باسکول قرار گیرد. این مرحله در جهت کالیبراسیون انجام می‌گیرد. با قرارگیری کامیون روی صفحه توزین، لودسل‌های موجود در زیر صفحه، با توجه به مقدار نیروی واردشده به آن‌ها، سیگنال‌های الکتریکی را از طریق جعبه تقسیم به سیستم دیجیتال ارسال می‌کنند. این سیگنال‌ها با برنامه‌های مشخصی به اعداد وزن و مشخصات تبدیل خواهند شد.

پس از ثبت مشخصات و وزن کامیون خالی، این کامیون بار می‌زند. در مرحله بعد کامیون پرشده باری دیگر روی صفحه توزین باسکول جای می‌گیرد. پس مرحله دوم توزین، با استفاده از وزن کلی به همراه وزن کامیون خالی، به راحتی جرم بار مورد نظر مشخص خواهد شد. در این بین امکانات مختلفی مانند نرم افزار پلاک‌خوان، پرینت اطلاعات و ساخت گزارشکارها و … می‌تواند به افزایش دقت و سرعت فرآیند توزین کمک کنند.

 

برای آشنایی با انواع باسکول کلیک کنید.

نکات مهم حین خرید باسکول کامیون کش

 باسکول ابزاری گران قیمت و مهم است و اگر حین خرید آن به شرایط و نکات مختلف توجه نشود ممکن است باعث ایجاد زیان در کسب و کار شود. موارد زیر را حتما در حین انتخاب و خرید مورد توجه قرار دهید:

1- کیفیت و مرغوبیت مواد اولیه در ساخت بخش‌های مختلف

2- کیفیت، تجربه و اعتماد برند سازنده

3- مقاومت باسکول در برابر عوامل محیطی و شرایط مشخص

4- حضور افراد متخصص و ماهر حین آماده‌سازی و نصب باسکول

5- بررسی محیط نصب باسکول در راستای انتخاب دقیق

6- مسیرهای عبور و خروج کامیون‌های به باسکول

7- نوع سیستم دیجیتال من جمله نمایشگر و پرینتر

8- وجود یا عدم وجود امکانات اضافی مانند پلاک‌خوان و نرم افزارهای موجود

قیمت باسکول کامیون کش

قیمت باسکول کامیون کش به نوع آن بستگی دارد. معمولا انواع پیش‌ساخته هزینه کمتری ایجاد می‌کنند. و  مدل‌های داخل زمین به واسطه آماده‌سازی سخت‌تر قیمت بیشتری خواهند داشت. علاوه بر نوع باسکول، مواردی من جمله مواد اولیه، مدل گارانتی، سطح و نوع سیستم دیجیتال، امکانات اضافی و .. همگی می‌توانند تاثیرگذار باشند.

در صورت وجود محدودیت مالی می‌توانید خرید و استفاده از برخی امکانات را به زمان‌های دورتر واگذار کنید. و در آینده باسکول خریداری‌شده را ارتقا دهید.  البته این امر بیشتر در رابطه با سیستم دیجیتال باسکول و نرم‌افزارهای آن است نه جنس و ساختار خود باسکول و صفحه توزین آن.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد در رابطه با باسکول کامیون کش، انواع و ویژگی‌های صحبت شد. با توجه به ظرفیت 50 تنی این باسکول‌ها، قیمت آن‌ها زیاد و در نتیجه انتخاب و نگه‌داری از آن‌ها ویژه‌تر است. قبل از خرید لازم است با انواع برند، مدل و امکانات باسکول‌ها آشنا شوید تا در نهایت بهترین انتخاب و پربازده‌ترین شرایط را برای خود ایجاد کنید.