ترازو وسیله‌ای برای اندازی‌گیری جرم اجسام است که به اشتباه کلمه وزن در بین مردم رواج پیدا کرده‌است. با توجه به جرم کالای مورد نظر، باید از ترازوی مناسب استفاده کرد. برای مثال ترازوی صنعتی و باسکول، ترازوی فروشگاهی، ترازوی آشپزخانه، ترازوی آزمایشگاهی و… انواع متفاوت ابزارهای توزین هستند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد قصد داریم انواع مورد استفاده از ترازو در زندگی روزمره را معرفی و مورد بررسی قرار دهیم.

تاریخچه ترازو

از گذشته‌های دور تا به امروزه استفاده ار ترازو بسیار رواج داشته‌است و صنایع مختلف نیز از این کالا استفاده می‌کنند. ترازوهای قدیمی، دو کفه داشتند که این کفه‌ها به زنجیر وصل بودند و یک میله به این زنجیرها متصل می‌شد. یکی از این کفه‌ها مخصوص قرار دادن محصول و کفه دیگری برای گذاشتن سنگ یا وزنه‌های مشخص‌شده بود.

بعد از ترازوهای کفه‌ای، ترازوهای عقربه‌ای پا به میدان گذاشتند. این مدل ترازو برخلاف ترازوهای اولیه، یک کفه داشت و در زمان خودش بسیار دقیق بود و حتی از قیمت بالایی هم برخوردار بود.

با پیشرفت علم و فناوری ترازوهای دیجیتال وارد بازار شدند. این ترازوها با دقت بسیار بالا رقیبی سرسخت برای ترازوهای عقربه‌ای بودند و به مرور زمان حدودا تمامی ترازوهای قدیمی را از بازار خارج کردند. امروزه ترازوهای دیجیتال با توجه به محیط و صنعتی که از آن استفاده می‌شود، مرتبا  به روزتر می‌شوند و امکانات مختلفی با توجه به نیاز حوزه کاری مربوطه به آنها اضافه می‌شود.

انوع ترازو و کاربرد آن

ترازوها انواع متفاوتی دارند که در این مقاله ما قصد داریم درباره استفاده ترازو در زندگی روزمره و انواع آن با شما صحبت کنیم.

ترازوی فروشگاهی 

در سال‌های اخیر و طبق آمار به‌ دست‌آمده می‌توان گفت ترازوی فروشگاهی، پروفروش‌ترین نوع ترازو در دنیا بوده‌است و مشتریان زیادی دارد. مراکز مختلفی از ترازوی دیجیتال استفاده می‌کنند اما مشتریان اصلی این ترازوها، سوپرمارکت‌ها، میوه‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ، خشکبار و.. هستند. اما علاوه ‌بر این در شیرینی فروشی‌ها، سبزی فروشی‌ها، پروتئینی‌ها و سایر مراکز و مجموعه‌هایی که برای حساب کردن مبلغ نهایی، حتما باید مجموع وزن محصول خریداری‌شده محاسبه شود، کاربرد دارد.

_ انواع ترازوی فروشگاهی

ترازوهای فروشگاهی را می‌توان به دو دسته‌ی پیشرفته و معمولی (ساده)، تقسیم‌بندی کرد. ترازوهای ساده امکاناتی مثل صفحه کلید (برای وارد کردن قیمت هر کیلو)، حافظه‌ی محدود و نمایشگری برای مشاهده وزن محصول دارد. اما به ترازوهای پیشرفته، امکانات بیشتری مثل لیبل زن و  چاپگر داخلی نیز اضافه شده‌است. از این چاپگر برای چاپ رسید که شامل وزن، قیمت هر کیلو، قیمت نهایی، ساعت، تاریخ و… می‌باشد استفاده می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که باعث‌شده ترازوهای پیشرفته خواهان بیشتری داشته‌باشد، امکان اتصال این ترازوها به دستگاه بارکدخوان، دستگاه کارتخوان، صندوق پول، وای فای و… می‌باشد. این ویژگی هم به حسابرسی‌های ماهانه و هفتگی کمک بیشتری می‌کند و هم به فعالیت فروشگاه سرعت بیشتری می‌بخشد و کار مشتریان سریع‌تر انجام می‌شود. 

ترازو فلزی فروشگاهی اعتماد مدل 2000F1L

ترازوی آشپزخانه (ترازوی گرمی)

در گذشته از پیمانه‌های آشپرخانه به عنوان معیاری برای اندازه‌گیری مواد مورد نیاز برای پخت غذا استفاده می‌کردند. حتی امروزه هم در برخی آشپزخانه‌ها شاهد استفاده از این نوع پیمانه‌ها به جای ترازوهای گرمی هستیم. اما بسیاری از غذاهایی که می‌پزیم و یا حتی برای دستور پخت غذاهای جدید، اندازه مواد مصرف‌شده بر حسب گرم نوشته می‌شود. استفاده از معیار گرم باعث می‌شود غذاها با مقدار مشخص و دقیقی طبخ شود و طعم غذاها هر بار ثابت، خوشمزه و طبق اصول آشپزی باشد. با استفاده از ترازوهای دیجیتال،می‌توان انواع مایعات و جامدات را به راحتی اندازه‌گیری کنید و با دقت بیشتری به پخت غذاهای مختلف مشغول شد.

_ انواع ترازوی آشپزخانه

ترازوهای آشپزخانه را به دو مدل کاسه‌دار و تخت تقسیم‌بندی می‌کنند. همچنین جنس این ترازوها با توجه به برند سازنده و قیمت با یکدیگر متفاوت خواهد بود. ترازوهای آشپزخانه از نظر جنس معمولا شیشه‌ای، پلاستیکی و یا استیل هستند. اکثر این ترازوهای دیجیتال با دکمه‌ای روشن می‌شوند و در صورت استفاده نکردن به سرعت برای کاهش مصرف باتری خاموش می‌شوند.

ترازوهای آشپزخانه دقت اندازه‌گیری متنوعی دارند و معیار قیمت‌گذاری روی این محصول نیز همین دقت کالاست. خطا یا دقت اندازی‌گیری برخی ترازوهای دیجیتال آشپزخانه، چند دهم گرم و برخی دیگر حتی تا 50 گرم نیز احتمال خطا دارند. مورد دیگر که اهمیت دارد شیوه کالیبراسیون ترازو است که قبل از خرید باید بررسی شود.

ترازوی خانگی

ترازو در زندگی روزمره

ترازوی اندازه‌گیری وزن در خانه

ترازو در زندگی روزمره کاربردهای زیادی دارد. یکی دیگر از ترازوهایی که در روز بسیار با آن سر و کار داریم، ترازویی برای اندازه‌گیری وزن می‌باشد. استفاده از این ترازو در منزل باعث می‌شود معیار دقیق و درستی از کاهش یا افزایش وزن خود داشته‌باشید و بتوانید سلامت و وزن خود را کنترل کنید. یکی از مسائلی که در هنگام خرید ترازو باید به آن دقت کنید، حداکثر میزان اندازه‌گیری ترازو می‌باشد. اکثر ترازوها تا وزن 150 کیلوگرم را اندازه‌گیری می‌کنند. اما اگر در خانواده خود نیاز دارید که وزن‌های بالای 150 کیلو نیز اندازی‌گیری شود باید ترازویی انتخاب کنید که حداکثر وزنی که اندازه‌گیری می‌کند بالای این مقدار عین و استاندارد باشد.

_ انواع ترازوی خانگی

ترازوهای مورد استفاده در خانه‌ها یا به شکل عقربه‌ای است یا دیجیتال هستند. که البته امروزه کاربرد ترازوی عقربه‌ای بسیار کمتر شده‌است و در کمتر خانه‌ای این مدل ترازو وجود دارد.ترازوهای عقربه‌ای که کاربرد دیگری جز اندازه‌گیری وزن افراد (با دقت اندازه‌گیری کمتر از ترازوی دیجیتال) ندارند. اما تراوزهای دیجیتال هوشمندی وجود دارد که علاوه ‌بر این که وزن شما را با دقت بالایی اندازه‌گیری می‌کند می‌تواند موارد دیگر را نیز بسنجد.

مواردی مثل اندازه‌گیری فشارخون افراد، تشخیص میزان چربی، اندازه‌گیری درصد آب موجود در بدن، BMI و… مواردی است که این ترازوهای دیجیتال اندازه‌گیری می‌کنند. برای این کار کافی است ترازوی هوشمند را به بلوثوت گوشی خود وصل کنید تا این موارد را مشاهده کنید.

ترازوی ورن کشی

جمع‌بندی

ترازو در زندگی روزمره ما کاربردهای بسیاری دارد. هنگام خرید برای اندازه‌گیری میزان کالایی که خرید کردیم، برای اندازه‌گیری مواد مورد استفاده در آشپزی، اندازه‌گیری وزن افراد و… با ترازو سر و کار داریم. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد  سعی کردیم  انواع متفاوت ترازوهایی که در زندگی روزمره از آن استفاده می‌کنیم را به شما معرفی کنیم.