باسکول جادهای ابزاری صنعتی برای وزنکشی وسایل سنگینی همچون کامیون، تریلی و خودروهای دیگر به همراه بارشان میباشد. نصب باسکول جادهای کاری تخصصی است که باید با مهارت بالایی انجام گیرد. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد ، تولیدکننده انواع باسکول و ترازو به نکات مهمی که حین این فرآیند باید رعایت شود میپردازیم.
باسکولها با توجه به شرایط و کاربرد در انواع مختلف با ظرفیتهای متنوعی ساختهمیشوند. ظرفیت این سازهها معمولا بین 10 تا 120 تن میباشد که اندازههای مختلفی نیز دارند.
این ابزار از بخشهای مختلفی تشکیل میشود. پلتفرم، لودسل، فوندانسیون، جعبه تقسیم، نمایشگر باسکول و پرینتر، کابلها از موارد اصلی به حساب میآیند. نمایشگر و پرینتر دو بخشی هستند که به شکل جداگانه و جهت نمایش نتایج به کاربرده میشوند.
نصب باسکول جادهای شامل دو بخش اصلی است یکی نصب مکانیک و دیگری نصب الکترونیک. در نصب مکانیک قطعاتی که از قبل و جدا از هم تولید شدهاند مانند فوندانسیون و صفحه و… به محل نصب آوردهمیشوند و طی چند ساعت در کنار هم قرار میگیرند. ساخت دیوار یا رمپ هم در بخش نصب مکانیک دستهبندی میشود.
نصب الکترونیک هم شامل راهاندازی و شروع کار باسکول خواهد بود. لودسلها در زیر باسکول نصبشده و دستگاههای اندیکاتور و چاپگر هم در اتاق مربوط به خود راهاندازی و آماده میشوند. این دو مرحله هر کدام به چندین ساعت زمان نیاز دارد.
یک مرحله هم به عنوان استانداردسازی پس از اتمام نصب باید انجام گیرد. در این مرحله به کالیبراسیون دستگاه و بررسی عملکرد آن پرداختهخواهد شد. طبق استانداردها، گواهیها و ظرفیت و اندازه از مراجع این کار انجام میشود و پس از آن است که نتایج دریافتشده قابل استناد و استفاده خواهد بود.
همانطور که قبلا هم اشاره شد فرآیند نصب باسکول تخصصی است باید طبق نکات و دستورالعملهای دقیقی انجام شود تا نتیجه نهایی با دقت بالایی ارائه گردد. در ادامه برخی از این نکات مهم را مرور خواهیم کرد.
با توجه به ظرفیت و در نتیجه اندازه باسکول مورد نظر، باید فضایی مناسب برای قرارگیری صفحه فلزی یا بتنی آن در نظر گرفتهشود. این فضا حداقل 4 متر برای کمترین ظرفیتها میباشد. نصب باسکول بهتر است در راستای استفاده راحت از آن باشد که توصیه میشود دو طرف آن باز بودهتا وسیله نقلیه از یک طرف وارد و از طرف دیگر خارج شود و نیازی به دور زدن نباشد. مورد دیگر اینکه جدا از زمانهای توزیع وسایل نقلیه نباید از روی این فضا تردد کنند چرا که باعث خرابی خواهند شد.
توزین باسکول با ارائه نتیجه آن ثمربخش خواهد بود که این بخش توسط پرینتر و نمایشگر عملی میشود. این دو دستگاه لازم است در قسمتی سرپوشیده و ترجیحا اتاقمانند قرار گیرند و این فضا هم بهتر است در نظرگرفته شود که باید به برق تک فاز و به دور از نوسانات برقی جهت اطمینان از حفظ سلامتی باشد.
خاک زمینی که باسکول جادهای در آن نصب میشود با تحمل فشار حداکثری وارد برآن را داشتهباشد. اگر به این امر توجهی نشود، حین استفاده و پس از نصب عواقب مختلفی پیش خواهد آمد. حین نصب ابتدا خاک نباتی سطح را برمیدارند و با سنگچین کردن و بتن ریزی محل مناسبی برای نصب فوندانسیون ایجاد میکنند که نوع خاک این فضا باید قابلیت استفاده در این جهت را داشتهباشد.
برای جلوگیری از خرابی باسکول در مقابل عوامل جغرافیایی مختلف مانند باد و گرمای شدید یا بارش برف و باران سنگین باید قبل از نصب باسکول جادهای باید راهکارهایی تعیین شود. ایجاد حفظ و حصار روی صفحه برق یا قرار دادن بادگیر اطراف باسکول، قرار گیری آن در سایه و… میتواند در حفظ سلامت و گرفتن نتیجههای دقیق موثر باشد.
اگر در اطراف محل نصب باسکول کابلهای فشار قوی وجود داشتهباشد، نتیجه نهایی که پس از توزین در دستگاه مشاهده میشود با خطا و چه بسا خطاهای زیادی مواجه خواهد بود. علاوه بر بخش توزین این امر روی نمایشگر هم تاثیر دارد و حتی ممکن است باعث خرابی باسکول شود. برای بررسی این مورد قبل از شروع کار میزان نویز و فشار برق فضای اطراف باید مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.
حین فرآیند توزین علاوه بر آب مواد زاید مختلفی میتواند روی باسکول و اطراف آن ریختهشود. در صورتی که مسیر خروجی مناسبی برای این مواد در نظر گرفتهنشود جدا از ایجاد خطا احتمال خرابی دستگاه بالا میرود.
حین نقشهکشی و گودبرداری برای زیرسازی نصب باسکول جادهای باید از عدم امکان تجمع آب و وجود فاضلاب مناسب برای خروج آن اطمینان حاصل کرد. وجود چاه آرت نیز در محل از تجمع بارهای الکترونیکی که در محیط لودسلها ایجاد میشود جلوگیری میکند و به این ترتیب سلامت دشتگاه تضمین خواهد شد.
باسکول جادهای با وسایل نقلیه بسیار سنگینی سر و کار دارد. جدا از صفحه باسکول ادوات و تجهیزات دیگر و اتاق مربوط به پرینتر و نمایشگر ممکن است در مواقع مختلف علی الخصوص شبها و حین مه و… توسط این وسایل مورد آسیب جدی قرار بگیرند. برای جلوگیری از این واقعه باید موانعی در اطراف محیط اصلی قرار گیرد تا مسیر وسایل به دقت مشخص گردد و بهتر است از چراغهای شب رنگ برای مشخصشدن آنها در شب استفاده کرد.
این فرآیند به وسیله ابزاری بزرگ مانند جرثقیل و… صورت میگیرد و در نظر گرفتن یک فضا برای توزین وسایل نقلیه مشخصا کافی نیست و باید شرایط نصب هم مورد توجه باشد.
سحطی که برای باسکول در نظرگرفته میشود برای ایجاد نتایج دقیق باید صاف باشد و استفاده از سطوح شیبدار و ناهموار درست نیست. حتی ترجیحا اطراف فضا نیز سطح شیبداری وجود نداشتهباشد تا حین بارندگی و… آب یا مواد دیگر به سمت باسکول سرازیر نشوند.
حین استفاده از باسکول ممکن است چند وسیله نقلیه نیاز به انتظار داشتهباشند. حین نصب باید به این امر توجه شود که این وسایل بزرگ در زمان انتظار، ممانعتی برای عبور و مرور سایر وسایل را در جادهها یا بخشهای دیگر ایجاد نکنند.
در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد در رابطه با مراحل و نکات مهم نصب باسکول جادهای صحبت شد. اگر هر یک از نکات و شرایط از حالت ایدهآل فاصله بگیرد علاوه بر ایجاد خطاهای مختلف حین توزین، امکان خرابی دستگاه و ایجاد هزینههای مختلف را میتواند ایجاد کند.